30 november kick off bijeenkomst

Op 30 november van 14:00 tot 17:00 uur vindt de kick off bijeenkomst van Focus on Farming plaats, en is exclusief toegankelijk voor akkerbouwondernemers.

Prof. Martin van Ittersum, leerstoelgroep Plantaardige Productiesystemen verzorgt de inleiding. Hij neemt u mee naar de toekomst, in 2050 neemt de vraag naar voedsel met 60% toe. Wat betekent dat voor de sector in Nederland en Europa. Van Ittersum onderscheidt vier uitdagingen voor de toekomst waar ook u als teler mee te maken krijgt.

Ir. Chris de Visser senior Onderzoeker en business developer geeft u een inkijkje in het praktijkonderzoek van de afgelopen decennia. In het bijzonder zoemt hij in op de productie van suiker. Nergens in de wereld wordt suiker zo efficiënt geproduceerd als in Nederland. Hij vertelt u waarom de suikerbiet hét biobased gewas van de toekomst is.

Dick Hulsebosch, bedrijfsleider praktijkbedrijf PPO-AGV geeft u tijdens de kick off een kijkje achter de schermen van het praktijkbedrijf. Hij vertelt u graag zijn visie op de bestrijding van aardappelopslag bij de intensivering van de aardappelteelt.

Bent u akkerbouwondernemer, nieuwsgierig en geïnteresseerd in nieuwe inzichten, dan ontmoeten wij u graag! Kom naar de kick off bijeenkomst op 30 november bij het gebouw van PPO aan de Edelhertweg 1 te Lelystad.

Programma

  • Ontvangst en opening
  • Prof. Martin van Ittersum: ‘Vier grote uitdagingen voor de akkerbouw’
  • Ir. Chris de Visser (senior onderzoeker): ‘Nieuwe kansen voor de suikerbiet’
  • Dick Hulsebosch (bedrijfsleider): ‘Bedrijfsvoering praktijkbedrijf en bestrijding aardappelopslag’
  • Toelichting op Focus on Farming
  • Excursie praktijkbedrijf
  • Borrel en netwerken

Deze bijeenkomst heeft inmiddels plaats gevonden, kijk voor het verslag op Akkerwijzer.

Ga terug